Sopp risotto oppskrift
Lagt ut av Christer Rymoen den
Chef Justin Klungsøyr deler sin hellige sopp risotto oppskrift
Ingredienser
- Sjallotløk - 1 stk stor
- Smør - 2 ss
- Hvitvin - 200 g
- Risottoris - 300 g
- Soppkraft - 1500 ml
- Sylta sopp - liten neve
- Revet parmesan ost - lite dryss
- Puffa solsikkekjerner - lite dryss
Fremgangsmåte
- Hakk sjallotløk, stek på middels varme i smør. Obs! Skal ikke få farge.
- Tilsett risen og stek i et par minutter til.
- Tilsett hvitvinen og la den koke inn til nesten all væsken er fordampet.
- Tilsett soppkraft litt og litt, og rør kontinuerlig til risen er "al dente".
- Smak til med soppsoyasaus og salt.
- Fjern stilkene på den sylta soppen og kutt i fire. Topp risottoen med syltet sopp, revet parmesan og puffa solsikkekjerner.
NYT!
```