Sopp risotto oppskrift
Lagt ut av Christer Rymoen den
Chef Justin Klungsøyr deler sin hellige sopp risotto oppskrift
‐
INGREDIENSER
Sjallotløk - 1 stk stor
Smør - 2 ss
Hvitvin - 200g
Risottoris - 300g
Soppkraft - 1500ml
Sylta sopp - liten neve
Revet parmesan ost - lite dryss
Puffa solsikkekjerner - lite dryss
FREMGANGSMÅTE
FREMGANGSMÅTE
-
Hakk sjallotløk, stek på middels varme i smør. Obs. Skal ikke få farge.
-
Tilsett risen og stek i et par minutter til.
-
Tilsett hvitvinen og la den koke inn til nesten all væsken er fordampet.
-
Tilsett soppkraft litt og litt, og rør kontinuerlig til risen er “al dente”,
-
Smak til med soppsoyasaus og salt.
-
Fjern stilkene på den sylta soppen og kutt i fire, topp risottoen med syltet sopp, revet parmesan og puffa solsikkekjerner.NYT!