Denne siden har begrensninger i din nettleser

Handlekurv

Lion's mane


Lion's Mane, også kalt Piggsvinsopp på norsk.
Den er mild på smak og kan minne om hummer i konsistens.
Den egner seg godt som sjømatalternativ i veganske retter.
Soppen kan rives og stekes i smør, eller presses og helstekes.

Kongeøsterssopp


Kongeøsterssopp er høyt ettertraktet for sin nøtteaktige smak, allsidighet og kjøttfulle tekstur med god tyggemotstand.
Med sine tykke stilker som er like smakfulle og spiselige som hattene er det mange som samenligner kongeøstersen med steinsopp.
Den kan kuttes i lengderetningen, marineres og slenges rett på grillen. Deles på tvers, stekes og brukes som en spennende kamskjellsubstitutt i sjømatretter.
Ellers kan den skjæres i biter og brukes som en utmerket kjøtterstatning i gryter og stuinger.

Shiitake


Shiitake er umami! Velsmakende, kjøttfull og den mest brukte soppen i det asiatiske kjøkkenet. Den kan med stort hell stekes, bakes, grilles og kokes kraft på.

Maitake


Matiake, også kalt Korallkjuke på norsk, vokser seg gjennom en karakteristisk korallform til en delikat vifteform som nesten minner om fjær.  Derav det engelske kallenavnet "hen of the wood" eller skogens høne.
Maitakens mildt krydrede smak og behagelige lukt tilfører ethvert måltid en jordnær, luksuriøs fylde.
Den har en særegen, porøs konsistens, og egner seg strålende i de fleste asiatiske retter, risottoer, pizzaer og soppsauser.
Legenden sier at navnet maitake, som betyr "den dansende soppen" på japansk, oppsto fordi selv munkene danset av glede da de fant denne høyt prisede soppen i skogen i det gamle japan.